Chammo 14 år

Igår den 19/2 var det 14 år siden jeg tok imot Chammo. Det var mitt første kull, og de første valpene som fikk kennelnavnet Bashammerens. En helg jeg aldri glemmer, er da Chammo tok 1ØKL m/hp (1ak m/hp) lørdag, og i sin første start i SKL (Vk) søndag, vant han og fikk 1 SKL m/cert. Chammo

Så er det vel på tide med en oppdatering

Det er vel på sin plass  starte med en kort oppsummering av høsten, ettersom hjemmesiden ikke er oppdatert siden i sommer. Det ble en "mager" høst både på jakt og prøvefronten. Det ble tidligjakt i Sverige, der gradestokken viste over 20 grader de første dagene. Det ble da felt noen ryper etter hvert, men forholdene var ikke enkle. Her hjemme på skogen ble det få turer. Skogfuglbestanden er veldig lav, og i kombinasjon med at det snart flyr ulv alle steder så ble de turene droppet.  Hoshi ble startet på flere prøver. En litt urutinert unghund på høstfjellet og lite ryper gjorde at det ikke ble noen premier. Hun gikk til semifinalen på Norsk Derby og til finalen i Unghund Grand Prix, så søket og jaktlysten er fortsatt på topp. En herlig hund som jeg er ganske sikker på skal gjøre seg bemerket i årene framover. Divo er  valpen etter Dolly P. og Champ som ble igjen hos meg. Han har funnet seg fint til rette i flokken. Lille juleaften var han med på fjellet for første gang, og sekunderte selvstendig Hoshi's stand. Tilbakemeldingene fra de som hentet seg valp her i sommer, har vært gode. Det blir spennende å følge de framover og se hvordan de utvikler seg, og også de valpene fra forrige kull som har en fin alder nå. Det nye året startet kaldt. Først denne helgen den 23-24/1 var det temperatur som tilsa treningstur til fjells. Det ble to fine dager, der Hoshi vartet opp med fuglearbeider lørdag. Søndag ble det så vi prøvde å gå i litt nytt terreng, noe som viste seg å ikke være så lurt. Divo var også med. Nå håper vi på fin temperatur og gode forhold i fjellet framover, slik at helgene kan brukes der.

Biltur og huggormbitt på Hoshi

Tida flyr, og nå er valpene snart 8 uker gamle. I går tok vi en kjøretur for å tilvenne dem reisen til sitt nye hjem. Som vanlig litt hyling i starten, men de roet seg fort. Første valp reiser fredag, så går det slag i slag til mandag. En valp blir igjen hos meg, og har fått navnet Bashammerens Divo.
Det ble litt dramatikk her søndag aften. Oppdaget plutselig at Hoshi hadde hoven leppe, og fant to små "hull". Huggormbitt! Vi var kjapt nede hos dyrlegen, og hun fikk motgift. Hoshi fikk allikevel ujevn puls/pust, og en stund var det vanskelig å få kontakt med henne. Heldigvis virket motgiften, og nå virker hun like pigg igjen bortsett fra en noe hoven lymfe i halsen. DSC_0334   DSC_0295

Mer valper

Da er det over tre uker siden valpene ble født. Alle vokser og utvikler seg slik en valp skal. Kullet ser veldig fint og jevnt ut. De får nå noen måltider med valpefor, og etter etter etergilde er det mat både i magen, rundt hodet og labber 🙂 Champ som er far til valpene var på sin første utstilling i helgen, og fikk excelent og 1. konk. At han er en veldig god jakthund har han jo bevist ved flere anledninger tidligere,  og nå at han eksteriørmessig er riktig bygd også  🙂 DSC_0206 DSC_0205  

Valpene vokser

Da er valpene straks to uker gamle, og de vokser og alt ser bra ut.
Dolly fikk betennelse i ene juret mandag, så uka har vært litt hektisk.
Prøvde med varme kluter og massasje for å løse opp betennelsen i melkekjertlene, men jeg klarte ikke å få den bort.
Det ble feber og dyrlegen har vært innom et par turer. Nå har alt roet seg, og alt ser ut til å gå bra.
Hun har hele tiden stelt valpene og hatt nok melk, så valpene har vokst og utviklet seg fint.
Lys rosa
Trøtte og mette

Trøtte og mette

Oppsummering av året hittil

DSC_0169DSC_0132Tida flyr og jeg kom aldri i gang med den "nye" hjemmesiden. Skal prøve å følge opp med jevnlige oppdateringer nå framover.
Får starte med en liten oppsummering.
Første del av året fikk vi trent veldig bra. Tror vi var på fjellet hver eneste helg fram til vi dro på første prøvestarten midt i mars. Det var dog en treningsvinter der vi så lite ryper og hadde mye vind.
Dolly var med på treningene fram til hun ble paret med Idrefjällens Champ i mars.
Hoshi gjorde sine saker veldig bra på trening, så hun meldte jeg på og startet på Ålen midt i mars (det var noe tidligere en jeg egentlig hadde planlagt). Dessverre så var det lite ryper i terrengene vi fikk tildelt, så tross i et utmerket jaktsøk begge dager fikk vi ikke sjansen til å premiere oss.
Senere ble hun startet en dag på RSM, og det resulterte i den første premieringen, en 2 UK (vi fikk dessverre ikke vist reis). Så ble Hoshi startet to dager på Dovrefjellsprøven, og da lyktes vi med en 1 UK og en 2 UK. Derbybilletten var da sikret!
Jeg må si at Hoshi virkelig har imponert meg, tross sin unge alder. Det er en intensitet og jaktlyst som er sjelden å se. I tillegg har hun vist meg noen fuglearbeider som også er sjelden vare hos en så ung hund.
Dolly ble som tidligere nevnt paret med Idrefjällens Champ. Det er en hannhund som er etter min egen Bashammerens Chammo og Idrefjällens Zamba. Han ble startet to ganger i vk i vinter, og det resulterte i to 2. vk kval. Det er en hund jeg har sett flere ganger på trening, og han er en veldig god viltfinner.
Valpene ble født 23. mai. Det poppet ut en etter en, og til slutt hadde det kommet 12 stk...4 hanner og 8 tisper. Dessverre så levde den siste fødte tispa (som også var minst) i bare 4 dager før hun vandret til hundehimmelen.
De andre valpene går det veldig bra med. Dolly har nok melk og alle legger på seg jevnt og trutt. Dolly ligger trofast i valpekassa, og det er moro å se hvordan hun på en super måte håndterer så mange valper. Alle valpene ser som sagt sunne og friske ut nå, og alle har fine farger og ingen defekter som jeg har klart å oppdage enda.